Opdracht 47: mini actie film maken

Maak je eigen actie film

 

Deze opdracht mag je alleen doen of met klasgenoten. Als je het samen doet, hou dan goed de Corona maatregelen in de gaten en hou zoveel mogelijk 1,5 m afstand van elkaar. 

 

Bedenk het filmscript en gebruik 1 week om dit te perfectioneren. 

Lees wat blogs, luister podcasts of kijk wat filmpjes over hoe je dit precies doet. Dit is zeker een aanrader:

Aan het einde van week 1 lever je het filmscript in via het opdrachtenformulier op it's learning. Let op: als je het met meerdere mensen doet, moet iedereen individueel het script aanleveren, anders kan dit niet persoonlijk beoordeeld worden. Het is natuurlijk hetzelfde script, maar dit is voor de volledigheid. Het script mag natuurlijk na week 1 nog aangepast worden, maar versie 1 moet aan het einde van week 1 wel klaar zijn. 

 

In week 2 starten jullie met filmen. Bedenk van tevoren goed welke materialen je nodig hebt voor je film. Er is 1 eis: er moet actie in de film zitten. Het moet met 'bewegen' te maken hebben. Gelukkig is 'bewegen' een ruim begrip dus dit komt vast goed. 

 

Aan het einde van week 2 lever je de film in. Als er dingen tegen gevallen zijn, of je hebt echt meer tijd nodig (dus nog een week) dan neem je contact op met je docent en overleg je hierover. Het kan zijn dat je nog een week extra aan de film mag werken, aangezien het een vrij grote opdracht is. Je kan dan bijvoorbeeld alvast een draft versie laten zien en tips/trucs aan je docent vragen, dus er moet wel al iets van een product zijn na 2 weken, maar aan het einde van week 3 moet echt het eindresultaat klaar zijn. 

 

Heel veel succes en plezier met het maken van je eigen actiefilm!