Running Streak SET 2024

Download hier de kalender: 

Running Streak SET 2024 1
PDF – 3,2 MB 189 downloads

Running Streak SET 2024:

Gezond en leuk trainen

De mensen die mij kennen weten dat ik super veel sport en daar heel veel voldoening uit haal. Ik zou heel graag mensen in mijn omgeving willen inspireren en stimuleren ook lekker veel te gaan bewegen. Zo gek als ik dat doe hoeft natuurlijk echt niet 😀 (ja, ik weet het....) maar bewegen is gewoon echt super fijn. 

Even uit je hoofd komen, lekker buiten, even je gedachtes verzetten etc. Wist je dat regelmatig bewegen ook echt een gewoonte kan worden? Het is dan niet meer de vraag of je gaat bewegen, maar wanneer je gaat bewegen en wat je gaat doen. 

Of je nou een doorgewinterde hardloper bent of net om de hoek komt kijken met bewegen, op deze site kan je allemaal handige tips vinden en hoop ik jou ook te inspireren. 

RunStreak in januari 2024

 

Samen met een leuke groep deelnemers gaan we in januari 2024 elke dag minimaal één kilometer (hard)lopen. Saai? Absoluut niet!

Via een verzendlijst zal ik je elke dag proberen te blijven motiveren en samen gaan we dit gewoon redden! We gaan er een maand van maken om niet snel te vergeten. Wil je ook in de verzendlijst, zet mijn naam dan in je contacten en  app me op 06-20028822, dan zet ik je in de verzendlijst. (let op: je moet echt mijn nummer eerst opslaan, anders ontvang je de appjes niet) 

 

 

Word lid van de running streak SET club op Strava (zie link hierboven) en loop dagelijks minimaal 1 kilometer hard (wandelen mag ook) en registreer jouw loopje in Strava als  "Running Streak SET Dag X’.

Als lid van onze Strava Club kunnen we jouw Running Streak dan automatisch volgen. Zo kan je elkaar kudo's geven en berichten sturen en onderling ook motiveren. 

Lekker getraind? Goed bezig! Vink dan de dag af op de  Running Streak kalender - print deze uit en afstrepen maar. Dat voelt echt goed!  Wat motivatie nodig? Klik dan op hiernaast op een van de leuke informatieve artikelen. Dat geeft je vaak net dat extra duwtje in de rug!

 

31 dagen achter elkaar hardlopen is niet makkelijk! Daarom doen we het met z'n allen.

Naast de kalender zijn er ook nog extra opdrachten. Per vakje zie je een kleur en op de dagen met een andere kleur hoort een aparte opdracht. Lees die opdrachten hieronder. (je krijgt ze ook binnen bij de download hierboven) 

11 redenen waarom we van een 1 km run houden

Onderschat deze korte afstand niet.

We trappen het nieuwe jaar af met de Runningstreak SET 2024. Elke dag in januari lopen we minimaal 1 kilometer. We nemen je mee in 11 redenen waarom deze afstand wordt onderschat en wat een 1 kilometer loopje jou kan brengen!

 1. Je kunt in korte tijd serieuze voordelen behalen

Denk je dat het wandelen of hardlopen van 1 kilometer te kort is om gezondheidsvoordelen te behalen? Think again. Als het gaat over lichaamsbeweging dan telt iedere meter. Uit onderzoek blijkt zelfs dat slechts 10 minuten hardlopen je humeur een boost kan geven, dus met 1 kilometer ben je al halverwege. Loop je nog een stukje door tot je de 10 minuten volmaakt, dan kan consequent hardlopen in 10 minuten je VO2 max verhogen, je hartslag verlagen en je zelfs helpen spieren op te bouwen. Dat is veel winst uit een relatief korte afstand. Dit zijn de voordelen van hardlopen voor je gezondheid.

 1. Het is het bewijs dat je niet lang hoeft te lopen om een hardloper te zijn

In de hardloopwereld heerst de misvatting dat je een bepaald aantal kilometers moet afleggen om een 'hardloper' te zijn of om een loopje te laten 'tellen'. Maar dat is niet waar, een kilometer hardlopen is hardlopen. Daarnaast is het kunnen hardlopen van 1 kilometer voor veel beginnende hardlopers het eerste doel.

 1. Een kilometer is laagdrempelig

Een kilometer is een mooie afstand binnen je intervallen, maar is ook laagdrempelig voor iedere beginner. En een kilometer wandelen is ook helemaal prima!

 1. Je kan dit elke dag doen

Niet iedereen kan het lichamelijk aan om iedere dag een lange afstand te lopen. Maar 1 kilometer kan je elke dag (hard)lopen. Op je rustdag, op vakantie, zo lang je naar je lichaam luistert en niet elke keer een maximale inspanning levert.

 1. Een kilometer past gemakkelijk in je schema

Tijd vinden om een 10 km of zelfs een 5 km te lopen is niet altijd haalbaar in een druk schema. Een kilometer is echter bijna altijd wel haalbaar: Je bent zo klaar, het kan prima in je lunchpauze of net voor het avondeten. En je zal zien dat je er misschien nog wat meters achteraan plakt. Frisse neus en goed gevoel gegarandeerd!

 1. Grote kans dat je verder loopt

Voor 1 kilometer omkleden, tja, het vraagt wat van je discipline. Maar je zal zien als je naar buiten gaat voor 1 kilometer, je onderweg denkt: ik loop nog een blokje om! En zie daar wat extra beweging voor jou die dag. Of je die extra meters nu wandelt of hardloopt, je kan ze mooi bij je stappen tellen.

 1. Je hoeft je geen zorgen te maken over brandstofvoorziening

Als je maar een kilometer hardloopt, hoef je geen waterfles of tussendoortjes in te pakken, waardoor het veel gemakkelijker is om gewoon je veters te strikken en de deur uit te gaan. Lekker makkelijk!

 1. Een kilometer is veelzijdig

Er zijn veel manieren om een kilometer te lopen. Je kunt 1 km zo snel mogelijk lopen, in een langzaam tempo joggen voor herstel, of opdelen in stukken; bijvoorbeeld 5 x 200 meter. Daag jezelf uit.

 1. Het is een geweldige manier om je vooruitgang bij te houden

Hoeveel minuten per kilometer loop jij? Word je sneller? De kilometer is een geweldige afstand om te zien of je vooruitgaat in snelheid. Hou eens elke week bij om te zien of je een kilometer al sneller kunt lopen.

 1. Het daagt je discipline uit

Omkleden voor 1 kilometer kan wat van je discipline vragen. Zeker als je meedoet met de Runningstreak SET 2024 waarbij je 31 dagen achter elkaar iedere dag wil hardlopen om de challenge te voltooien. Echter, door het te doen zal je merken dat het best fijn is. Je hebt een stok achter de deur om er even uit te gaan en in beweging te komen. Die kilometer is zo slecht nog niet!

 1. Het kan je helpen doelen te behalen

Zoals we al zeiden, je kan 1 kilometer gemakkelijk zwaar maken. Maak je er een intervaltraining van met hoge intensiteit (HIIT) dan ga je dat zeker voelen. Het regelmatig opnemen van HIIT in je routine kan een heleboel voordelen opleveren, waaronder gewichtsverlies, verbeterde hersengezondheid en verhoogde snelheid en prestaties.

 

bovenstaande tekst komt uit een artikel van Runner's World. door ROXANNE STEIJGERGEPUBLICEERD OP: 27/12/2023

 

Powerwalking 

Hieronder zie je een interview dat ik gehouden heb met Petra Fieten. Zij is al bezig met haar 138e dag in een runstreak en geeft tips over hoe je het volhoudt, maar vertelt ook meer over Powerwalken. Je kan namelijk gaan hardlopen of wandelen, maar je kan ook powerwalken....Het filmpje duurt 8 minuten maar neem even de tijd dit te bekijken voordat je begint met de Run Streak! 

Interessante artikelen

In de banner hiernaast vind je allerlei interessante artikelen. Van informatie over voeding tot techniektrainingen en van meer kennis over hartslagmeters tot mentale tips om je erdoorheen te trekken als je het lastig hebt.

Mocht je zelf ook nog  interessante artikelen in je database hebben, stuur ze door naar sportseducationtransformation@gmail.com 

 

Trainingsschema

Ben je nu super geïnspireerd en wil je echt serieus gaan trainen voor een bepaald doel? Dan raad ik je aan een trainer te zoeken die een trainingsschema voor je maakt. Pluk niet zomaar iets van het internet want dit is niet op jouw "lijf geschreven". 

Er zijn verschillende opties om tot een goed trainingsschema te komen: 

1. Doe een sporttest bij een sportarts (zoek even uit of je verzekering dit vergoedt) en laat je hartslagzones bepalen zodat je weet wat je maximale hartslag is en op welk punt je "verzuurt". Dit is heel belangrijk zodat je op de juiste manier kan gaan trainen. 

2. Zoek een trainer 

Dit stuk wordt binnenkort verder geschreven en is nog under construction.

 

Runningstreak Playlist

Volg nu deze lijst op spotify en voeg je eigen lekkere hardloopnummers ook toe! 

Laten we samen een super gave lijst maken zodat we, als we daar behoefte aan hebben, lekker met een muziekje kunnen gaan lopen!

 

Happy New Year
PDF – 76,8 KB 50 downloads

BRONVERMELDING: Runner's world. 
Bij Runner's world doen ze ook een Runstreak. Zij hebben veel interessante artikelen en informatie die ik deel. Ik gebruik dit niet om financieel beter te worden maar puur ter inspiratie. En door te vermelden naar deze bronnen ga ik er vanuit dat ik geen copyrights schend. Mocht dit wel zo zijn, neem dan contact met me op, dan verwijder ik de artikelen.