TRAIL CLINIC NKBV.NL  26 mei 2024 VAMBERG DRENTHE

Meld je nu aan voor de NKBV-TRAIL Clinic !

Op zondagmiddag 26 mei 2024  van 14.00 tot 16.00 uur organiseert NKBV-Noord een trailclinic op de VAM BERG

Laat je informeren en inspireren door Mirjam Steunebrink, sportarts en ultra trail loopster. Zij wordt tijdens deze clinic ondersteund door Christel de Jong, die jarenlange ervaring heeft met het begeleiden van (beginnende) hardlopers.

Mirjam is gepassioneerd sportarts bij het Martini Ziekenhuis Groningen/het Omnium en werkzaam als topsportarts binnen het lange baan schaatsen. Zij heeft diverse (ultra)trails op haar palmares staan, waaronder de Trans Alpine Run (TAR) 2023, een legendarische trailrun die in 7 dagen van de voet van de Zugspitze over de alpen naar Zuid Tyrol leidt. Dit is een tocht van 271 km en 17.000 hoogtemeters. Mirjam weet precies waar je aan moet denken als je wilt gaan trail lopen. Ze zal haar kennis graag met je delen aangaande voorbereiding, blessurepreventie, inspanningstesten, hoogteziekte etc, maar jullie ook meenemen in haar prachtige verhalen over de avonturen die zij zelf in de bergen heeft beleefd. 

Ontdek en ervaar daarna zélf de VAM Berg samen met haar en Christel. Na een korte warming up en wat core oefeningen zullen zij je meenemen de berg op. Ze laten verschillende technieken zien die handig zijn als je wilt gaan trailrunnen. Met en zonder stokken. Hoe zet je je voeten neer, hoe til je je benen op als je een berg beklimt, welk tempo pak je, hoe daal je af zonder dat je knieën overbelast raken. Op verschillende ondergronden en over diverse stijgingspercentages nemen zij je mee en geven je de tips en tops zodat je daarna zelf met vertrouwen de trailpaden op kunt gaan. 

We kijken ernaar uit je op 26 mei 2024 van 14.00-16.00 uur op het dak van Drenthe te ontmoeten. Samen met jou gaan we een onvergetelijke dag beleven. En heb je zelf al trailstokken, neem deze dan lekker mee! 

We sluiten de clinic af met een drankje en kletsen dan nog even na. 

 

Startlocatie: Parkeerplaats het blinkertje VAM Berg. 

 

Kosten: 5 euro op vertoon van NKBV lidnummer. Geef je snel op want we hebben plek voor 20 deelnemers.

 

Aanmelden kan via bestuur@noord.nkbv.nl