Eerdere Workshops:

workshop aan PE teachers in Amsterdam

Op het Berlage Lyceum in Amsterdam heb ik op 22 januari in de ochtend lesobservaties gedaan en in de middag ben ik met de gymdocenten van die school aan het werk geweest. 

Hoe kunnen zij nog meer aandacht hebben tijdens hun PE lessen voor de communicatie. Lesgeven in het tweetalig onderwijs is altijd een uitdaging. Het stopt niet met alleen maar het geven van jouw lessen in het Engels, er komt veel meer bij kijken. Maar uiteindelijk levert het daarom ook veel meer op. Betekenisvolle lessen met veel activerende didactiek. Leerlingen die veel meer snappen waarom ze iets leren tijdens gym, maar ook bewust worden van het fijne gevoel dat sporten ze geeft omdat ze er veel meer plezier uit halen. Dit werkt niet alleen voor het tweetalig onderwijs, maar eigenlijk geldt dit voor de invulling van alle gymlessen. 

 

Wil jij ook zo'n cursus bij jou op school? Neem dan contact met me op.....dan kijken we wat de mogelijkheden zijn. 

sportseducationtransformation@gmail.com 

06-20028822

 

 

 

 

Inspiratie sessie op de ALO bij de minor internationalisering. 

In november 2023 heb ik op de ALO Groningen (academie lichamelijke opvoeding) een inspiratie sessie gegeven aan studenten die de minor 'internationalisering" volgden. 

Ik heb daar mijn eigen levensverhaal verteld en de keuzes die ik gemaakt heb. Over mijn droom om de eerste vrouwelijke bondscoach te worden van het NL elftal en waarom dit niet gelukt is, over werken in Zuid Africa, net na de apartheid en hoe ik daar echt geleerd heb sport als middel te zien. Hoe ik daarna binnen 3 jaar afstudeerde aan de ALO en voor WarChild een onderzoek deed in post-war zones op welke manier sport een middel is om oorlogtrauma's te verwerken. Over mijn werk op een TTO school als TTO gymdocent maar ook al het andere dat er bij internationalisering komt kijken, over netwerken, over andere fantastische projecten. Helaas hadden we maar 1 uurtje, maar ik kan hier wel uren over vertellen en mensen om me heen mee inspireren (hoop ik) 

 

 

Workshop over mentale gezondheid bij roeivereniging Gyas Groningen 

De roeivereniging Gyas Groningen is een hele grote vereniging. Tegenwoordig meer studentenvereniging dan echt sportvereniging maar ze roeien er ook nog steeds. Toch, en juist omdat er veel studenten zijn, komen ze veel (mentale) problemen tegen onder die studenten en hebben ze mij gevraagd op welke manier ik een interventie kan doen om deze studenten wat meer handvaten te geven hoe ze hier beter tegen gewapend zijn. Ik heb een workshop gehouden over bewustwording van je zijn, wat goede gewoontes zijn en hoe je slechte gewoontes kan doorbreken, hoe om te gaan met slaap en hoe je in je flow kan komen en wat voor state of mind dat is. 

Heel erg leuk om te doen en werd goed ontvangen!